مستمری خرداد کمک هزینه لوازم بهداشتی معلولان واریز شد (چهارم تیر ماه ۱۴۰۳) مردم خراسان‌رضوی ۱۵۰۰ رأس دام به کمیته امداد اهدا کردند مستمری حق پرستاری خردادماه معلولان واریز شد (۲۹ خرداد ۱۴۰۳) مجلس یازدهم و اشتباهات فاحش در قبال افراد دارای معلولیت | چرا ماده ۲۷ اجرا نشد؟ تکلیف سنگین رئیس جمهور آینده در موضوع حمایت از حقوق معلولان عضویت معلولان در کتابخانه ملی لغو نشده است جدیدترین رنکینگ ورزشکاران دارای معلولیت تکواندو اعلام شد | پاراتکواندوکار ایران در صدر جهان ایستاد حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد تعداد کودکان کار و خیابان را اتباع تشکیل می‌دهند چرا امتحانات نهایی دانش‌آموزان استثنائی به صورت ویژه برگزار نشد؟ رقابت هزار داوطلب معلول خراسان رضوی در اولین آزمون استخدامی دولت+ فیلم توجه شهید جمهور به جامعه هدف بهزیستی از یادگاری‌های دولت سیزدهم بود داوطلبان آزمون استخدامی معلولان بخوانند | نکات کلیدی مربوط به آزمون استخدامی معلولان چیست؟ مستمری کمک‌هزینه لوازم بهداشتی اردیبهشت واریز شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) بحران لوازم بهداشتی برای معلولان | مستمری لوازم بهداشتی واریز نشد آزمون بزرگ معلولان در نخستین آزمون استخدامی اولین آزمون استخدامی ویژه افراد دارای معلولیت ۱۷ خردادماه برگزار خواهد شد مسکن ویژه معلولان خراسان رضوی در انتظار اعتبار | مبلغ وام اشتغال معلولان در سال جدید هنوز مشخص نیست مستمری حق پرستاری اردیبهشت ماه معلولان بسترگرا واریز شد (۶ خرداد ۱۴۰۳) مستمری حق پرستاری و لوازم بهداشتی اردیبهشت معلولان کی پرداخت خواهد شد؟ سالی که نکوست از بهارش پیداست
سرخط خبرها

«دیستروفی عضلانی» چیست؟ | آشنایی با یکی از مهیب ترین معلولیت های پیشرفته جسمی حرکتی در جهان

  • کد خبر: ۱۸۳۰۴۰
  • ۱۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۴
«دیستروفی عضلانی» چیست؟ | آشنایی با یکی از مهیب ترین معلولیت های پیشرفته جسمی حرکتی در جهان
دوشن یکی از انواع دیستروفی‌های عضلانی است که با تضعیف و تحلیل تدریجی بافت‌های عضلانی بدن در نهایت باعث از کار افتادن عضله قلب و مرگ فرد مبتلا می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، ۷ سپتامبر روز جهانی اَبرانسان نامگذاری شده است و هدف از آن، تکریم افراد معلول است. همچنین روز جهانی آگاهی از دیستروفی عضلانی نیز، همین روز است.

روز جهانی آگاهی از دوشن (World Duchenne Awareness Day) برای مبتلایان به دیستروفی عضلانی دوشن بسیار مهم است. 

دیسترفی عضلانی دوشن که به صورت DMD یا دوشن نیز از آن نام برده می‌شود، یک بیماری ژنتیکی نادر است که در درجه اول مردان و پس از آن زنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تغییر ژنتیکی که باعث ایجاد این مشکل می‌شود، به طور خودبه‌خودی رخ می‌دهد و نوزاد پیش از تولد آن را از والدین خود به ارث می‌برد. در ایجاد دوشن یک جهش ژنتیکی مانع از تولید "دیستروفین" (پروتئین مورد نیاز عضلات برای عملکرد صحیح) می‌شود؛ بدون وجود دیستروفین سلول‌های عضلانی آسیب می‌بینند و ضعیف می‌شوند.

دوشن یک بیماری پیش‌رونده، برگشت ناپذیر و کشنده است و کودک مبتلا به آن با گذشت زمان دچار مشکلات راه رفتن و تنفس می‌شود. پس از آن عضلاتی که به وی کمک می‌کند نفس بکشد و همچنین عضلات قلبش از حرکت می‌ایستند و جان خود را از دست می‌دهد. از هر پنج‌هزار پسر تازه متولد شده در جهان، یک نفر تحت تأثیر این بیماری نادر و کشنده قرار دارد و در حال حاضر هیچ درمانی برای آن وجود ندارد.

روز جهانی دیستروفی

روز جهانی آگاهی از بیماری دوشن که در هفتم سپتامبر هر سال است، هر بار روی موضوع متفاوتی تمرکز دارد. در سال جاری موضوع زمینه‌ای انتخاب‌ شده برای این روز "دوشن و مغز" است چرا که در زمان کنونی کارشناسان در حال بررسی تغییرات ایجاد شده در مغز و بافت آن در غیاب "دیستروفین" و همچنین بهبود دانش خود درمورد ارتباط ابتلای دوشن با تغییرات مغز هستند. از سوی دیگر در این روز به بررسی موضوعات ضروری برای بهبود مراقبت در مورد انواع مختلف مسائل یادگیری و رفتاری قابل مشاهده در بیماران دوشن پرداخته می‌شود و چگونگی کمک به آن‌ها با دانش امروز مورد بحث قرار می‌گیرد.

در سال جاری تقاضا برای گسترش دانش در زمینه‌های رفتاری مبتلایان به دوشن، تشخیص و غربالگری زودهنگام عصب‌ها، تأثیرات روانشناختی، ارائه حمایت و درمان کافی برای مبتلایان دوشن و همچنین توسعه روش‌های درمانی جدید برای مقابله با DMD تجزیه و تحلیل می‌شود و در مراحل بعدی بهبود درک بشر از چگونگی عملکرد مغز در دیستروفینوپاتی‌ها (بیماری‌های پیشرونده ارثی عضلات اسکلتی ناشی از فقدان یا کمبود دیستروفین) بررسی می شود.

اهداف روز جهانی آگاهی از دوشن چیست؟

اختصاص روزی برای آگاهی از دوشن از سال ۲۰۱۴ آغاز شد و فعالیت‌های شده در این روز، هر سال گسترش یافته، به طوری‌که به بهبود زندگی هزاران نفر از مبتلایان به این بیماری کمک کرده است. گرامی‌داشتن و مورد توجه قرار دادن این روز نه تنها به افزایش دانش عموم مردم درباره این بیماری کمک می‌کند، باعث می‌شود جنبه‌های مختلف وضعیت بیماری و شرایط درمان آن نیز در کانون توجه قرار گیرد.

یکی از اصلی‌ترین اهداف این روز ارائه آموزش‌های لازم به والدین و خانواده‌های کودکان مبتلا به دیستروفی عضلانی دوشن است. در این صورت خانواده‌ها می‌توانند با افزایش آگاهی و دانش، بهترین مراقبت‌های لازم را از فرزندان خود ارائه دهند. به اشتراک گذاشتن فیلم‌ها و عکس‌های مربوط به این بیماری در صفحات اجتماعی نیز نقش چشمگیری در گسترش توجه افراد نسبت به این بیماری غیرقابل درمان و افزایش تلاش‌ها برای یافتن راهکاری علمی و عملی برای مقابله با آن خواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->